19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Get Adobe Flash player

2015 - 2016

Γιορτή 28ης: Β΄Παγκόσμιος πόλεμος. Ένα χρονικό...

Με παρόντες το σύνολο σχεδόν των μαθητών και συνοδευόμενους από πολλούς γονείς πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας–που αποδείχτηκε υπερβολικά μικρή για να μας χωρέσει όλους– η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την εκδήλωση είχε ετοιμάσει το Ε2 με επικεφαλής τον δάσκαλό του και νέο συνάδελφο του σχολείου μας, Δρ. Μενέλαο Σαρρή.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι μαθητές παρουσίασαν το Χρονικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ τους συνόδευε πλούσιο αρχειακό υλικό φωτογραφικό και κινηματογραφικό, το οποίο είχε συλλέξει και προετοιμάσει ο κ. Σαρρής.
Πριν την παρουσίαση έγινε η καθιερωμένη ανακοίνωση των ονομάτων των σημαιοφόρων και παραστατών σημαίας του σχολείου. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου μας με επίκαιρα τραγούδια, την επιμέλεια των οποίων ανέλαβε η κα Καλλιόπη Αγγελοπούλου, η μουσικός του σχολείου μας.
Γονείς, δάσκαλοι και μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι και βαθιά συγκινημένοι από την παρουσίαση, αφού, αν και ήταν αρκετά μεγάλη σε διάρκεια, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας, μας πλούτισε με γνώσεις και κυρίως μας βοήθησε να αναβιώσουμε τον ιστορικό παλμό των ημερών εκείνων!
Και του χρόνου! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!


Έπαρση σημαίαςΗ χορωδία μαςΤιμή στους ήρωεςΤο πρόγραμμα της γιορτήςΟι αφίσσες του αγώνα του 40Ο υπεύθυνοςτης παράστασης κ. Σαρρής